UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI BARI

Универзитетот во Бари е основан во октомври 1924 година и е еден од најголемите универзитети на југот на Италија. Во моментов, околу 44.00 студенти се запишани на курсевите. Универзитетот обезбедува преку 150 земји за студенти, дипломци, постдипломци и студенти на докторат. Универзитетот во Бари е составен од 23 оддели кои ги покриваат сите полиња на истражување од основно до истражување и развој, околу 52 истражувачки и дидактички центри и две училишта: „Науки и технологии“ и „Медицина“.

Amelia Manuti

Вонреден професор по работна и организациска психологија I Eксперт за доживотни процеси сертификација на меки вештини и оценување на вештини стекнати и во формален и неформален контекст. Одговоренa за вработување на Катедрата за образование - психологија и комуникација.

Antonietta Curci

Редовен професорka по општа психологија, експерт за оценување на меки вештини. Одговоренa за услугите на студентите на Универзитетот во Бари.

Maria Luisa Giancaspro

Истражувачка по работна и организациска психологија. Експерт за стручно насочување и транзиција од училиште на работа.

Anna Paterno

Редовен професорка по демографија, делегатка на Ректорот за услуги за студентите на Универзитетот во Бари

Nunziata Ribecco

Вонреден професорка по статистика, одговорена за стручно насочување

CENTRO STUDI PLURIVERSUM

Центро Студи Плуриверсум е италијанска приватна компанија, ангажирана во полето на кариерно образование и консултации за кариера, која планира, обезбедува услуги и управува проект во рамките на PES, насоки и образовен систем во Италија во рамките на проектите на Европа повеќе од 15 години.

ANITA MONTAGNA

Специјалист за истражување и развој за образование и развој на кариерата. Проектен менаџер за европски проекти.

GIULIO IANNIS

Извршен директор на Центро Студи Плуриверсум. Експерт за политики за насоки и системи за квалитет.

UNIVERSITY OF SANTIAGO DE COMPOSTELA

USC е јавен универзитет посветен на зачувување, пренесување и ширење на знаењето на општествено одговорен начин и во конвекција со барањата и предизвиците на гајилиското општество. УСС има широка академска понуда и моќен истражувачки капацитет и е ценет поради неговата извонредност како еден од најдобрите универзитети во Шпанија и во европската област за високо образование. УСС е пионерска институција во развојните политики за претприемништво, промоција на R&D, и пренос и валоризација на резултатите од неговото истражување.

Elena Fernández Rey

Вонреден професорка по образовни насоки и истражувач со искуство во образовни насоки и обука на советници.

Cristina Ceinos Sanz

Вонреден професорка по професионално насочување и истражувач со искуство во е-водење, кариерно водство и обука за советници.

Miguel Ángel Nogueira Pérez

Вонреден професор по професионално насочување и истражувач со искуство во е-водење, кариерно водство и обука за советници.

Ana Isabel Couce Santalla

Практичарka во основно и средно образование. Вонреден предавачka по образовни насоки.

VÄGLEDNINGSCENTRUM, CITY OF GOTHENBURG

Центарот за кариерно насочување беше формиран во 2003 година како заедничка услуга за сите општински задолжителни и високи средни училишта. Гетеборг има одговорност да обезбеди еднаков пристап до идипедентните и професионални советници за кариерно насочување. Услугата опфаќа 34.000 ученици и студенти на возраст од 11-20 години. Центарот е одговорен и за мониторинг на повеќе од 3000 луѓе на возраст од 15,20 години. Вкупно 105 работодавци, главно советници за кариерно насочување.

Karin Asplund

Раководител за операции. Диплома во кариерно насочување. Магистер по едукативно акционо истражување.

Malin Karlsson

Раководители на единици. Диплома во кариерно насочување.

INLAND NORWAY UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Ирска Норвешка Универзитетот за применети науки работи на како кампуси во југоисточна Норвешка. Одделот за социјална работа и насочувачки студии се одговорни за магистер по насочување во кариерата и неколку студиски програми за понатамошно образование (приближно 200 студенти годишно). INY на применети науки обезбедува обуки и поддршка на училишта и центри за насоки во неколку региони на Норвешка.

Erik Hagaseth Haug

Учесник со искуство во е-водење. Вонреден професор (д-р), искусен во квалитетен развој на услуги за насочување, на пример, развој на систем за обезбедување квалитет за рационална дигитална услуга за насочување во кариерата.

CENTER FOR EDUCATION AND DEVELOPMENT

CED инвестира во развојот на младите преку неформално образование, волонтеризам и младинска работа поттикнувајќи креативни иницијативи и меѓусебна соработка. Ние сме невладина организација која работи во полошкиот регион од 2006 година. Организацијата има целна група на млади луѓе на возраст од 12 до 28 години, додека за остварување на своите цели во младинските активности вклучува наставници, родители, раководители на институции, училишта, универзитети. , општините и многу други организации.

Metin Muaremi

Основач и директор на ЦЕД, наставник по јазик во основно училиште. Мастер тренер во проекти на УСАИД.

Vladimir Gjorgjevski

Работи како тренер во Националниот младински совет на Македонија и како тренер на Еразмус+ курсеви за обука и младински размени на повеќе теми.

Lazar Gjorgjevski

Има искуство во планирање и спроведување на проекти од институционален развој.

THE SQUARE DOT TEAM

Организација базирана на експерти се обврза да се справи со социјалните предизвици преку приспособени совети за политики, истовремено поддржувајќи го екосистемот на претприемачи на ЕУ преку целно членство и обука СОТ работи на проекти на ЕУ кои промовираат образование, насочување во кариерата и личен и професионален развој во сите фази од животот, за различни популации.

Dr. Elissavet Lykogianni

Директорka, со 20+ годишно искуство во проекти на ЕУ во областите на политиката на социјалната политика, миграцијата, вештините и образованието и тренер за кариера и Buissnes ментор.

Mikelle Dorame

Истражувачки аналитичарka, специјализиранa за социјална политика

DVB

Како професионално здружение, DVB промовира кариерно насочување во Германија од 1956 година. Организираме конференции и курсеви за обука за советување практичари, уредуваме професионални публикации и информативен материјал за оние кои бараат совет. Ние сме во дијалог со релевантната политика, и министерството, институциите и другите здруженија на терен.

Rainer Thiel

Претседател на DVB, виш тренер, кариерен советник, обучен професор по граматика

Barbara Knickrehm

Управен директорка на dvb, социјален и проект менаџер, консултант за кариера, системски тренер.

Tillmann Grüneberg

Консултатор за кариера, тренер, предавач, систематски тренер и терапевт (докторант)

Ingo Blaich

Д-р на наука, социолог и советник за кариера, универзитетски предавач и истражувач